Vacature Maatschappelijk Begeleider

 

 

 

VACATURE – MAATSCHAPPELIJK BEGELEIDER (6-24 UUR PER WEEK)

LOCATIE: PURMEREND

 

Over ons

Persoonlijk Perspectief biedt outreachende hulpverleningstrajecten aan jong-volwassenen (globaal in de leeftijd van 18-28 jaar). In onze trajecten ligt de nadruk op het creëren van een stabiele situatie op het gebied van wonen, het onder controle krijgen van maatschappelijke problemen en het vormgeven van een stabiele dagbesteding. Van daaruit gaan we werken aan het verkrijgen van een startkwalificatie en/of arbeids(re)integratie.

Voor de werkzaamheden in deze vacature richten wij ons binnen deze doelgroep specifiek op jonge moeders met kind(eren). De jonge moeders hebben vaak problemen op meerdere levensgebieden. Als begeleider geef je praktische ambulante ondersteuning aan één of meerdere moeders op het gebied van wonen, opvoeding, sociaal netwerk en maatschappelijke problemen.

De werkzaamheden vinden plaats op verschillende tijden, ook soms buiten kantoortijden. De tijden van jouw werkzaamheden stem je zelf af met jouw cliënt(en).

Over jou

 • Je hebt een afgeronde relevante Hbo-opleiding (bijvoorbeeld SPH, MWD, of Pedagogiek)
 • Je kunt omgaan met jongeren die soms lastig te bereiken zijn, je kunt hun vertrouwen winnen en ze helpen om weer vertrouwen in zichzelf te krijgen
 • Je bent communicatief sterk. Zowel in gesprekken met de jonge moeders, als in het proactief rapporteren naar collega’s en de organisatie over het verloop van de begeleiding.
 • Je hebt een outreachende werkhouding.
 • Kennis van psychiatrie en/of begeleiding van jonge moeders met kinderen is een pre.
 • Jouw kernwoorden zijn proactiviteit en betrouwbaarheid. Je bent goed in het sturen van een proces en je weet welke handvatten je kunt gebruiken om een cliënt de juiste richting op te krijgen.

Werken bij Persoonlijk Perspectief

 • Deze functie is een zelfstandige baan met veel eigen verantwoordelijkheid.
 • Je hebt flexibele werktijden, je deelt de uren zelf in in samenspraak met jouw cliënt(en).
 • Het aantal uren dat je per week draait is afhankelijk van het aantal cliënten waarvoor je verantwoordelijk bent en de urenindicatie die op hen is afgegeven.
 • Wij bieden de eerste periode een dienstverband met flexibel aantal uren, omdat we met deze doelgroep in een opbouwende fase zijn. Wel is het duidelijk hoeveel uren je per week werkt, omdat je gekoppeld bent aan één of meerdere cliënten. Na een half jaar hopen we jouw contract om te zetten naar een dienstverband met een vast aantal uren voor onbepaalde tijd.
 • Je salaris is afhankelijk van relevante werkervaring, maar je kunt rekenen op een bedrag van rond de 3100 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Verder heb je recht op een vakantietoeslag van 8%. Het aantal vakantiedagen bij fulltime-dienstverband is 24 per jaar.

Heb je interesse?

Reageren op deze vacature is mogelijk tot 26 november a.s. Graag zien wij jouw motivatie en CV tegemoet via info@persoonlijkperspectief.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Eline Ploch, tel. 06 15126962 of per mail e.ploch@persoonlijkperspectief.nl.